beer

Servis a sanitace výčepních zařízení

background-header

Pavel Handlíř

Sanitace

Provádíme sanitaci a desinfekci nápojových cest u výčepů na pivo, limonádu, víno…

Pravidelná sanitace zařízení se provádí pro udržení vysoké kvality piva. Na provozovnách je ji třeba provádět minimálně jednou za 14 dní, u pivních tanků pak jednou týdně. Při sanitaci se provádí kompletní vyčištění pivního vedení, naražečů a výčepních kohoutů. Kombinací molitanových kuliček a speciální chemikálií se odstraní veškeré nežádoucí mikroorganismy a nečistoty vzniklé ve výčepním zařízení. Při pravidelném čištění je tak zachována správná chuť, vůně i barva piva.

Čištění výparníků

Pro udržení správné teploty piva (tedy mezi 6° až 8° Celsia) a pro správný chod chladících zřízení je potřeba alespoň dvakrát ročně zařízení vyčistit pomocí parního tlakového stroje. Tím je pak umožněn odvod teplého vzduchu. Pokud není výparník pravidelně čištěný, dochází k jeho zanášení. Chladící výkon se sníží, zvýší se spotřeba elektrické energie a kompresor je neúměrně přetěžován – může tak lehce dojít i k jeho zničení.

U našich stálých zákazníků provádíme zdarma i pravidelný profuk výparníku tlakem CO2.